Meester Bob naar de WK in Taipei 2018

winnen-van-jezelf

Meester Bob naar de WK in Taipei 2018

Meester Bob naar de WK in Taipei. Voor de 2e keer is het meester Bob 70 jaar gelukt om officieel naar de taekwondo wereldkampioenschappen te gaan in Taipei. Hij vertegenwoordigd in zijn klasse Nederland in de master 4 categorie. Op dit moment is meester Bob  zich dagelijks aan het voorbereiden voor November 2018. Fietsen-fitnessen-souplesse training  2 tot 3 keer per dag trainen enzovoort om zijn conditie, lenigheid, spierkracht en snelheid  te verbeteren. De poomsae training is het moeilijkste onderdeel van de taekwondo. Hiervoor moet je eindeloos trainen om je technieken te beheersen. Maar het is het allemaal waard om van jezelf te winnen.winnen-van-jezelfbatangson-makki-2017

De doorslag dat hij mee mocht doen was de goede prestatie tijdens de Europese kampioenschappen in 2017 waar hij als 3e eindigde voor Nederland. Ik ga mijn uiterste best doen om alles te geven wat ik heb op de WK. Ik wil mijn bondscoach Mieke Tapia bedanken voor het vertrouwen dat zij mij keer op keer geeft. Ook wil ik Erik van der Weide sport coordinator van de Taekwondo Bond Nederland en natuurlijk ook de mensen van de bond bedanken voor het vertrouwen. Het is altijd mijn grote droom geweest om aan de WK te mogen deelnemen. Voor de kwalificaties moest ik veel nationale  en internationale wedstrijden doen en veel training met  het nationale team wat heel leerzaam voor mij is. Ik heb veel geleerd en ben nog steeds aan het leren. Op dit moment train ik niet alleen lichamelijk maar doe ook veel aan mentale training. Elke dag luisteren naar mentale coaches om je mindset en zelf vertrouwen te vergroten. Niets is onmogelijk ik ga er alles voor doen. En ik kijk uit naar de dag van de WK Taipei.