Meester Bob 4e keer geselecteerd voor de EK kampioenschappen Taekwondo 2021

winnen-van-jezelf

Meester Bob geselecteerd voor de 4e keer voor de EK kampioenschappen Taekwondo 2021.

Meester Bob geselecteerd voor de 4e keer voor de EK kampioenschappen Taekwondo 2021. Voor de 4e keer mag meester Bob deelnemen aan de Europese Poomsae Kampieoenschappen. Geselecteerd door bondscoach Mieke Tapia en Erik van der Weide. Dit waarschijnlijk door de goede prestatie van de online wereld kampioenschappen van dit jaar waarop Bob samen met Joel van der Weide 5e zijn geworden. De Europese kampioenschappen vinden dit jaar plaats in Lissabon Portugal in de week van 16 November tot 22 November 2021. Meester Bob is zeker gebrand om het dit jaar goed te doen. Om goed voorbereid te zijn moet je bijna elke dag bezig zijn om in top conditie, lenig en je loopvormen dagelijks te blijven trainen en verbeteren. Om deel te nemen moet je lichamelijk en geestelijk goed voorbereid te zijn. Zonder een goede  voorbereiding ben je kansloos. De concurrentie is groot en de verschillen tussen de deelnemers zijn maar honderden van een punt. Poomsae wedstrijden zijn de moeilijkste onderdeel van de taekwondo training omdat er word gekeken naar techniek maar ook naar de presentaties. Fouten worden afgestraft met het verlies van punten. Er word gelet op kracht, snelheid rythme, balans, speed, power,img_6723 dkkr3907 techniek en expression van energie.

De dagelijkse voorbereiding is erg belangrijk wil je een goede prestatie neerzetten. Ik geloof in een goede voorbereiding om er zeker van te zijn dat je genoeg zelfvertrouwen heb voor een  belangrijke wedstrijd.

Deze en alle aankomende wedstrijden wil ik opdragen aan Heidi Anthonijs. Zij die mij 42 jaar heeft gesteund met alles. Zij geloofde volledig in mij en zei altijd dat ik het kon. Vorig jaar ben ik haar kwijt geraakt door  kanker. Zij had heel graag mee willen  naar de wereld kampioenschappen. Helaas mocht dat niet zo zijn. Dank je wel voor alles wat je voor mij heb gedaan Heidi. Ik mis je elke dag. Al deze wedstrijden doe ik in jouw memory en de steun die je mij altijd heb gegeven.