Pencak Silat Panglipur

Pencak Silat Panglipur

Wat is Pencak Silat? ( voor volwassen)

Pencak Silat is een Indonesische vechtkunst met een eeuwenoude traditie die diep geworteld is in de Indonesische cultuur. Hoewel Pencak Silat tegenwoordig ook wedstrijdvormen kent is het van oorsprong een meedogenloze vechtkunst. Pencak Silat is een dermate rijke vechtkunst dat iemand nooit uitgeleerd raakt. Er valt altijd een hogere graad van perfectie na te streven.

Pencak Silat Panglipur Pencak Silat Panglipur Pencak Silat Panglipur

Wat is Panglipur Amsterdam Oost?

Wij geven training in West-Javaanse Pencak Silat systemen. Als basis voor onze training wordt de stijl Cimande genomen. Deze stijl kenmerkt zich door effectieve armtechnieken waarvan de basis relatief snel aan te leren is.

De trainingsmethode van Cimande is zeer traditioneel en begint met oefeningen zittend op de grond die vanaf het eerste begin al direct met een tegenstander worden uitgevoerd. Wanneer u frequent en serieus traint zult u reeds binnen enkele maanden opmerkelijke vooruitgang boeken, ook wanneer u daarvoor nog geen enkele ervaring met vechtkunst had.

Cimande is een van de oudste West-Javaanse systemen waarvan vele andere Pencak Silat stijlen zijn afgeleid. Daardoor is het Cimande systeem een goede basis van waaruit u zich verder kunt bekwamen in andere West-Javaanse systemen.

Bij de verdere verdieping in West-Javaanse systemen wordt “Perguruan” Panglipur als uitgangspunt genomen. Panglipur is een van de grootste “Perguruan” van West-Java en opgebouwd uit een combinatie van de stijlen (“Aliran”) Cimande, Serak, Cikalong en Sabandar. Hierdoor maakt u kennis met een breed scala aan samenhangende technieken, zowel hard als zacht, ongewapend en gewapend. Hierbij kunt u ontdekken welke stijl het beste bij uw talent en mentaliteit past.

Wie zal zich bij ons thuisvoelen?

Onze training is gericht op effectieve zelfverdediging. Wij hebben niet de intentie om op te leiden voor deelname aan wedstrijden omdat wedstrijden naar onze bescheiden mening geen recht doen aan de oorsprong van Pencak Silat. De nadruk bij onze training ligt op effectiviteit, niet op sportiviteit. Doelstelling is belagers zo snel mogelijk uit te schakelen.

Deelname aan onze trainingen is niet vrijblijvend. U hebt behalve voor uw eigen veiligheid ook een verantwoordelijkheid naar uw trainingspartners. Het is van belang dat u elkaar respecteert en door samenwerking elkaar naar een hoger niveau brengt. U dient mentaal en fysiek in staat te zijn om met volwassenen te trainen.

Wat mag u van ons verwachten?

Pencak Silat Panglipur

  • Een gedegen en verantwoorde opleiding in een boeiende vechtkunsttraditie waarbij de Indonesische oorsprong in al haar rijkdom aan bod komt en wordt gerespecteerd.
  • Een prettige sfeer waarin volop ruimte is om uzelf te ontplooien en uw grenzen te verleggen.
  • Respect voor u en uw persoonlijke ambities in Pencak Silat.
  • Een uitlaatklep voor uw dagelijkse beslommeringen.
  • Een gezonde vorm van vrije tijdsbesteding die zowel het lichaam als de geest stimuleert.

Over de instructeur

De trainingen worden verzorgd door Martin Markus (15-03-1967).

Na eerst 7 jaar boksen te hebben getraind bij o.a. Arnie “Charlie” Burleson is Martin in 1994 Pencak Silat gaan trainen o.l.v. de heer R. Kleist.

Na een tweetal trainingsreizen in 1999 en 2000 met Panglipur Amsterdam naar Indonesië heeft hij zich in de periode van mei 2001 t/m mei 2002 gevestigd in Cibeureum, in de buurt van de stad Bogor op West Java, om zich daar volledig toe te leggen op Pencak Silat training.

In die periode heeft hij samengewoond en getraind met Kang Cecep (Arif Rahman), wereldkampioen Seni uit 1994 en “Pengurus” (kaderlid) van Panglipur Indonesië.

Pencak Silat Panglipur Pencak Silat Panglipur Pencak Silat Panglipur

Verder heeft Martin in die periode in Indonesië de stijl Cimande getraind onder leiding van Bp. Sadjli en Bp. R. Wawan Dewantara. Voorafgaand aan die trainingen is Martin traditioneel ingewijd in Cimande (“peureuh”) door Bp. Sadjli uit Tari Kolot.

Eenieder die met Martin traint is tevens altijd bij hem thuis welkom voor privé training. Immers als je niet genoeg traint vermindert je kunde. Daarom is iedere training belangrijk en iedere trainingspartner met goede intenties welkom.

Saling mengisi (je leert van elkaar).

Wanneer en hoe laat  begint de les?

Dinsdag en donderdag van 20:30-22:00 uur. Meld je aan bij info@americanfitness.nl 06 5190 5823 voor meer informatie.

Proefles: €13

NIEUW PENTJAK SILAT/ MMA  elke zondag van 10-12:00 uur verzorgd door GILVAN

Pencak Silat Panglipur