Wado kai Karate volwassen

Wado kai Karate

Wado kai Karate?

Wat is Wado kai Karate? (voor 10 jaar en ouder)
Wado kai is een vrij jonge vechtkunst. Wado kai is een combinatie van Karate-do met Jiujutsu. Door deze unieke combinatie leert men niet alleen de tradionele trap -en stoottechnieken, maar ook grepen, klemmen en worpen.
Een Wado kai beoefenaar kenmerkt zich in een gevecht door de energie van de tegenstander te gebruiken in meegaande bewegingen. Daarna komt hij terug met krachtige vechttechnieken. Om dit effectief te kunnen leert men in het beoefenen van Wado kai Karate gebruik te maken van lichaam en geest. Hierdoor is het beoefenen van Wado kai een persoonlijke weg naar harmonie en vrijheid.

wadokai_karate1

Roma Pijlman 2e dan

wadokai_karate2 wadokai karate

Over de instructrice:

De instructrice is Rôma Pijlman , geboren op 6 februari 1976 te Suriname. Sinds 1987 beoefent zij karate in de Wado Kai stijl bij sensei Henk Kortlevers, 5e dan, te Amsterdam.
Rôma is inmiddels sensei 2e dan in Wado Kai aangesloten bij de WIKF. De afgelopen jaren heeft zij ervaring opgedaan in het lesgeven aan de jeugd. Daarbij vind Rôma het erg belangrijk om niet alleen techniek door te geven maar ook houding en visie in het leven, filosofie.
‘Wado’ vertaalt zich in Weg van Vrede. Dat is ook wat Rôma persoonlijk tracht mee te geven in het lesgeven. Karate is een dynamische manier van trainen, maar vooral leven. De confrontaties tijdens het beoefenen van karate kun je zo meenemen in je dagelijks leven. Hoe om te gaan met je huidige beperkingen, proberen jezelf te verbeteren, een doel hebben, doorzettingsvermogen, respect voor de ander en jezelf. Dit is een kleine greep uit de confrontaties die je kunt tegenkomen in het beoefenen van karate.
Rôma vindt het leuk om met jongeren te werken en ze een basis mee te geven, waar ze ook zonder intensieve karate beoefening, nog altijd op kunnen terugvallen.

Overzicht Rôma Pijlman:

 • 1987 Karate Ko-Neko Amsterdam
 • 1988 Karate Sportschool Kortlevers
 • 1994 1e dan WIKF
 • 1995 3e Prijs WK Athene WIKF
 • 2003 – 2006 lessen jeugdkarate Sportschool Kortlevers

  Wado kai Karate

  Wado kai Karate

 • 2006 2e dan WIKF

  Wanneer en hoe laat begint de les?

  Woensdag van 20:15-22:00 en vrijdag van 19:00-20::00 uur. Meld je aan via info@americanfitness.nl of bel 06 5190 5823.

 • Proefles:10

wadokai karate