Bob Poublon

Set your goals high, work hard, stay determined be persistent and patient, take responsibility of shaping your own success en destiny”. Do not depend on others de power to succeed, success depends entirely on your believes en work ethics.” 

Bob Poublon

Vietnam veteraan 1970

Vietnam veteraan US Army 1970

Bob PoublonMeester Bob

Bob Poublon

EK 2017

Brons EK 2017

Eugene Poublon

Eugene Poublon

 Meester Bob  geboren in Indonesië in 1948, emigreerde naar de Verenigde staten in 1960. Studeerde op de Universiteit van California behaalde zijn BS in Sociologie, Psychologie, Sport en Recreatie. Is een veteraan van de Vietnam oorlog.  Nadat hij 20 jaar in Amerika had gewoond, emigreerde hij in 1980 naar Nederland. Daar begon  hij in 1983 zijn sportschool “American Fitness”. Meester Bob is meer dan 50 jaar intensief bezig met het verzorgen van lessen en wedstrijden en doet zelf al heel wat jaren aan taekwondo wedstrijden. In 2013 tot heden  is hij geselecteerd  voor het Nationale Taekwondo team. In 2013 en 2016 is Meester Bob gekwalificeerd voor de EK  en mag Nederland gaan vertegenwoordigen op de  EK in 2017. Op de EK is hij 3e geworden.Meester Bob is in 2018 geselecteerd door de Taekwondo Bond Nederland om Nederland te vertegenwoordigen op de Wereld Kampioenschappen in Taipei Taiwan November 2018.

 Zijn manier van lesgeven is zijn leerlingen te leren dat je als je bereid bent,  je  heel veel kunt bereiken d.m.v. hard werken. Zijn philosophy is om  jezelf te  blijven ontwikkelen zodat je ook een positieve  bijdrage kunt leveren aan de wereld. Door zijn manier van les en werk methode ontwikkelde hij kampioenen op nationale, internationaal  en wereld niveau. Hij heeft heel veel kampioenen voortgebracht  in voetbal, basketbal,  american football, thaiboksen en taekwondo.sportman van het jaar 2017

Meester Bob is in 2018 geselecteerd door de Taekwondo Bond Nederland om Nederland te vertegenwoordigen op de WK in Taipei Taiwan November 2018. Waarop hij 5e is geworden.

5e plaats WK taekwondo

dutch-national-team-2018

Zijn oudste zoon Eugene Poublon heeft voor  Ajax, Az, Seattle Sounders gespeeld en is momenteel een succesvolle trainer in Seattle. Zijn jongste zoon Damian heeft meer dan 35 jaar Taekwondo beoefend en is een 3e Dan graad houder bij de Taekwondo Bond Nederland. 8 van zijn Taekwondo leerlingen hebben in het Nationale Taekwondo stijl team gezeten. In 2015 zijn er 6  leerlingen geselecteerd voor het stijl team district west A en B selectie. Inmiddels hebben 30 leerlingen hebben hun zwarte band hebben behaald in de Taekwondo. 

Coach  Bob is sinds 2002 de meest succesvolle trainer/ coach in flag football in Nederland en  Europa samen met Omar Aghbal (Nederlandse selectie) o.a assistent coaches  Kevon, Boris van PNC van het Topscore programma Amsterdam. In 2002 eindigde hij met Welland College als Amsterdamse kampioen. Sindsdien  is hij  nu 11 keer Amsterdamse school kampioen geworden in American Football met de Pieter Nieuwland College in 17 jaar. Vanaf 2002  heeft hij zich elk jaar weten te kunnen kwalificeren voor de Nederlandse  flag football kampioenschappen.  Onder zijn leiding werd het Pieter Nieuwland College 11 keer kampioen van Amsterdam 2x Nederlands en 1x All-star kampioen van Nederland.

NK 2016pnc-champions-2017Achievement Bob Poublon

Klik hier voor meer informatie over de achtergrond en prestaties van Bob Poublon