Bob Poublon

“Set your goals high, work hard, stay determined be persistent and patient, take responsibility of shaping your own success en destiny”. Do not depend on others de power to succeed, success depends entirely on your believes en work ethics.” 

Bob Poublon

Vietnam veteraan 1970

Vietnam veteraan US Army 1970

Bob PoublonMeester Bob

Bob Poublon

EK 2017

Brons EK 2017

Eugene Poublon

Eugene Poublon

Bob Poublon  geboren in Indonesië in 1948, emigreerde naar de Verenigde staten in 1960. Studeerde op de Universiteit van California in Sociologie, Psychologie, Sport en Recreatie en is een veteraan van de Vietnam oorlog.  Nadat hij 20 jaar in Amerika heeft gewoond, emigreerde hij in 1980 naar Nederland. Daar begon  hij in 1983 zijn sportschool “American Fitness”. Meester Bob is meer dan 50 jaar intensief bezig met het verzorgen van lessen en doet zelf al heel wat jaren aan wedstrijden. In 2017 is hij geselecteerd  voor het Nationale Taekwondo team.  Zijn manier van lesgeven is te leren dat je als je daarvoor bereid bent,  je  heel veel kunt bereiken d.m.v. hard werken. Jezelf blijven ontwikkelen zodat je ook een positieve  bijdrage kunt leveren aan de wereld. Door zijn manier van les en werk methode ontwikkelde hij kampioenen op nationale en  internationaal en zoals in Thaiboksen, Voetbal, Basketbal, Taekwondo en  American Football. sportman van het jaar 2017 Zijn oudste zoon Eugene Poublon heeft voor  Ajax, Az, Seattle Sounders gespeeld en is een succesvolle trainer in Seattle. Zijn jongste zoon Damian heeft meer dan 35 jaar Taekwondo beoefend en is een 3e Dan graad houder bij de Taekwondo Bond Nederland. 8 van zijn Taekwondo leerlingen hebben in het Nationale Taekwondo stijl team gezeten. In 2015 zijn er 6  leerlingen geselecteerd voor het stijl team district west A en B selectie . 30 leerlingen hebben hun zwarte band hebben behaald in de Taekwondo. In 2016 is Meester Bob gekwalificeerd voor de EK tijdens en mag Nederland gaan vertegenwoordigen op de  EK in 2017. 

Meester Bob is sinds 2002  een  van de meest succesvolle trainer- coach in flag football in Europa samen met Omar Aghbal (Nederlandse selectie) van het Topscore programma Amsterdam. In 2002 eindigde hij met Welland College als Amsterdamse kampioen. Hij is nu 10 keer Amsterdamse school kampioen geworden in American Football met de Pieter Nieuwland College. 16 jaar achter elkaar  heeft hij zich weten kunnen kwalificeren voor de Nederlandse  flag football.  Onder zijn leiding werd het Pieter Nieuwland College 10 keer kampioen van Amsterdam 2x Nederlands en 1x All-star van Nederland.

NK 2016pnc-champions-2017Achievement Bob Poublon

Klik hier voor meer informatie over de achtergrond en prestaties van Bob Poublon