Shotokan karate jeugd

Shotokan Karate

Shotokan karate

Wat is Shotokan karate?  ( voor de jeugd v.a 6 tot 14 jaar) elke woensdag middag van 17:00-18:00 uur.

 

Bij het karate heb je verschillende stijlen. Deze stijlen verschillen van technieken en bewegingen. Het Shotokan karate is de meest beoefende stijl van het moderne karate. Deze stijl kenmerkt zich door lage standen en krachtige bewegingen en technieken. Grondlegger van deze stijl is Gichin Funakoshi.

Karate is meer dan een vechtsport. Met zijn lange traditie en focus op de ontwikkeling van het karakter en filosofische en pedagogische aspecten is het een sport die waardevol kan zijn voor een brede doelgroep met uiteenlopende doelstellingen. Denk aan het ontwikkelen van zelfvertrouwen, discipline, respect, doorzettingsvermogen, assertiviteit en weerbaarheid en alle grond-motorische eigenschappen(kracht, coördinatie, lenigheid, snelheid en uithoudingsvermogen).

De training is gefundeerd op drie pijlers: kihon, kata en kumite.

Kihon

Basistechnieken, zoals trappen, stoten, slagen, standen, ademhaling, pareren en verplaatsingen, worden getraind in de zogenaamde kihon.

Kata
Een serie van vaste bewegingen, waarmee de karateka een schijngevecht uitbeeldt tegen een of meer denkbeeldige tegenstanders.

Kumite

Het verrichten van gevechtshandelingen met een partner , zowel aanvallend als verdedigend.

“Het ware karate is, dat in het dagelijks leven jouw geest en lichaam getraind zijn in de geest van nederigheid en dat je je in kritieke tijden volledig toewijd aan rechtvaardigheid” – Gichin Funakoshi

Instructeur Jur Londt Schultz

Meester Jur is in 1997 bij SKCA met karate begonnen, waar hij getraind werd door oa. Tom Kompier 6e Dan en Bregje Sijpesteijn 5e Dan. Bij SKCA heeft hij tevens jeugdtraining gegeven. Maar al meer dan 10 jaar is hij verbonden aan Shin-ju waar hij olv. Dimitra Limneos 6e Dan, zijn 1e en 2e Dan heeft behaald. Jur heeft een passie voor bewegen en mensen in beweging brengen, naast de vechtsport is hij empowerment trainer en trainer omgaan met pesten. Als coach was hij oa. verbonden aan het jongeren project ’Goal ‘, het Calvijn college en nu bij School2 Work. Meester Jur is sinds oktober 2018 onze nieuwe shotokan trainer.

shotokan karate shotokan karate

Waarom karate beoefenen?

  • Om lichamelijk en geestelijk fit te blijven; uw gezondheid te verbeteren en op peil te houden.
  • Omdat het een uitstekende zelfverdediging methode is.
  • Als een sport, ook in wedstrijdverband.

Wanneer en hoe laat begint de les?

SHOTOKAN  Karate elke woensdag van 17:00-18:00 uur voor de jeugd van 6 tot 14 jaar onder leiding van Meester Jur

Aanmelding bij  info@americanfitness.nl of bel 06 5190 5823 en kijk onder rubriek rooster naar lestijden.

Proefles: €10

 

shotokan karate shotokan karate

shotokan karate