Shotokan karate

Shotokan Karate

Shotokan karate

Wat is Shotokan karate?  ( voor jeugd v.a 6 tot 15 jaar).

Karate is niet het doorslaan van stenen en hout. ONZIN!! Karate is wel een vechtkunst die karakterontwikkeling door training beoogt, zodat de karateka iedere tastbare of ontastbare hindernis kan overwinnen. Karate is wel een ongewapende zelfverdedigingskunst waarbij armen en benen systematisch worden getraind. Karate is een oefening die de karateka beheersing geeft over alle lichaamsbewegingen zoals buigen, springen en in evenwicht blijven. Oefening maakt de diverse lichaamsdelen tot wapens die moeiteloos en doeltreffend gebruikt kunnen worden. Zelfbeheersing is hierbij een zeer belangrijke eigenschap. Wie anderen wil verslaan moet eerst zichzelf overwinnen ! Maar het uiteindelijke doel van karate is geen nederlaag of overwinning maar de verbetering van het karakter van de beoefenaar. Karate kan zowel door dames als heren, jong en oud worden beoefend.

shotokan karate shotokan karate

Waarom karate beoefenen?

  • Om lichamelijk en geestelijk fit te blijven; uw gezondheid te verbeteren en op peil te houden.
  • Omdat het een uitstekende zelfverdedigingsmethode is
  • Als een sport, ook in wedstrijdverband mogelijk

Wanneer en hoe laat begint de les?

Dinsdag van 16:15-17:15 en woensdag van 17:00-18:00 uur is tijdelijk gestopt. Jongeren vanaf 10 jaar oud kunnen zich gaan melden bij de WADOKAI KARATE. De les wordt op vrijdag avond verzorgd van 19:00-20:00 uur.  Meld je aan bij info@americanfitness.nl of bel 0614034297

Nieuws:

Meester Salah is op 7 Juli 2012 geslaagd voor zijn 4e Dan. Helaas is meester Salah gestopt met het lesgeven vanaf eind december 2015 i.v.m dat hij moet werken en had de tijd niet meer on de les te verzorgen.

 

shotokan karate shotokan karate

shotokan karate