Sportmaster van het jaar Taekwondo 2018 Meester Bob American Fitness

sportmaster van het jaar 2018

Sportmaster van het jaar Taekwondo 2018 Meester Bob American Fitness.

Sportmaster van het jaar Taekwondo 2018 Meester  Bob  American Fitness is voor de 2e keer uitgeroepen tot sportmaster van het jaar op 10 Maart 2019 door de Taekwondobond Nederland. Voor de 71 jarige is dit weer een kroon op zijn sport carriere. Master Bob is nog steeds actief Bondscoach Mieke Tapiabezig met wedstrijden op hoog niveau, onlangs werd hij 5e bij de wereldkampioenschappen poomsae in Taipei Taiwan. Master Bob zit in de Nederlandse selectie onder bondscoach Mieke Tapia bekend van de vele kampioenen die zij voortbrengt.

Met Joel van der Weide

Met Joel van der Weide

Een daarvan is Joel van der Weide 3 keer europees kampioen. Onder haar begeleiding en door haar geloof in hem wint  master Bob vele prijzen. Tezamen met master Otmar Verveer 68 jaar oud reizen ze naar vele europese landen om mee te doen aan internationale wedstrijden. Op dit moment trainen de masters voor de Europese kampioenschappen in Turkije. De masters trainen intensief.

Met de bondsvoorzitter Fred Buitenhuis

Met de bondsvoorzitter Fred Buitenhuis

Met Soraya Wahyudi

Met Soraya Wahyudi

De training van Master Bob bestaat uit 2x per dag  trainen en doel gericht.  Hij verzorgd diverse lessen waaronder taekwondo training op zijn sportschool, clinics voor de gemeente amsterdam en flagfootball voor de Pieter Nieuwland college in Amsterdam. Zo kan master Bob laten zien dat je op hoge leeftijd nog steeds actief bezig kunt zijn met topsport. Hij hoopt dan ook dat zijn leerlingen hierdoor geinspireerd raken om iets van zichzelf te maken en te zien dat alles mogelijk is. Zolang je er maar in gelooft en er hard voor werkt. Vele van zijn taekwondo leerlingen doen het goed op school, 4 van zijn leerlingen zijn cum laude afgestudeerd. Dit is een eer voor je werk als je ziet dat je leerlingen het goed doen in de maatschappij. Het geeft ook mij inspiratie om door te blijven gaan. 

In 2017 werd hij 3e op de EK, hij is gebrand om zijn prestatie te verhogen.