Wing Tsun jeugd en volwassen

Wing Tsun

Chris Collins Hong Kong Wing Tsun Association

Wing Tsun Kung Fu is een Chinese Kung Fu systeem dat meer dan 400 jaar geleden is ontwikkeld. Kortom, de legende zegt dat een voormalige non uit een Shaolin tempel met de naam van Ng Mui, een kungfu systeem ontwikkeld heeft op basis van haar beheersing van andere kunsten in de Shaolin tempel.
Ze begon met een idee dat is omgezet in een theorie. Haar theorie was van hoe een kleinere, zwakkere persoon een grotere, sterkere aanvaller kan verslaan. Natuurlijk, als een vrouw was dit een zeer logische benadering. Ze begon door het verkleinen van de houding, waardoor zij mobieler werdGrandmaster Chris Collins
Toen begon zij door het vereenvoudigingen van de acties of bewegingen, ze efficiënter te maken. Ze koos voor de kortste afstand tussen twee punten, binnen het oog van de storm te blijven en het aanvallen van kwetsbare plekken en via deze manier vereenvoudigde Ng Mui de principes van het vechten.

wing tsun

Meester Haikel gepasioneerd van de sport

wing tsun

Wing Tsun heeft sinds haar oprichting altijd bekend gestaan als een “straat vechtsysteem.” Een aanvallende systeem van vechten die het hele lichaam gebruikt als een wapen.
“Fight with no mercy, with mercy do not fight.”

Wanneer u Chris Collins Wing Tsun beoefent, zult u:

  • Sterker, scherper en gemener worden
  • Uw uithoudingsvermogen, coördinatie, kracht, explosiviteit en snelheid vehogen
  • Leren om verschillende wapens (messen, lange messen, of stokken) te hanteren en te vechten met lege handen
  • Het vertrouwen krijgen om in een echte situatie met stress en adrenaline om te gaan
  • Leren om comfortabel te vechten zowel staand als op de grond
  • Hier krijg je een kans om stress los te laten in uw dagelijkse werk en gezinsleven

Sifu Chris Collins

Sifu Chris Collins is de oprichter van de Hong Kong Wing Tsun Association, waar Hong King Wing Tsun Holland onderdeel van is. Hij heeft zijn headquarters gevestigd in Hong Kong. Sifu Chris deelt op zijn site in meerdere video’s zijn ervaringen uit onder andere zijn 9-jarige dienst bij de Amerikaanse Marine. Hij heeft in noodsituaties in levende lijve de effectiviteit van het Wing Tsun systeem ondervonden. Als je meer wilt weten over Sifu Chris en Wing Tsun is het een aanrader (must!) om een bezoekje te brengen op zijn site. http://www.chriscollinsaction.com/

“I have my own idea, my own experiences and my own interpretation of the Wing Tsun system and combat in general, combined with the knowledge passed on from my teachers and brothers. I only wish to pass it on in order to preserve this system and ultimately help it to evolve.” (Sifu Chris Collins)

Chris Collins

Chris Collins providing a clinic bij American Fitness

wing tsun

Meester Haikel van American Fitness

Wanneer begint Wing-Tsun

Maandag van 20:00-22:00 en vrijdag van 20:30-22:00 uur.

Meld je aan bij info@americanfitness.nl of bel 06 5190 5823 Kijk op www.wingstunaction.nl

Proefles: €10

wing tsun