“Sportman van het jaar Meester Bob 2017”

sportman van het jaa

“Sportman van het jaar Meester Bob 2017” De taekwondo bond feliciteert Bob Poublon voor de onderscheiding Sportman van het jaar 2017.

“Sportman van het jaar Meester Bob 2017”  dinsdag 6 maart 2018 kreeg ik een email van de taekwondobond nederland om aanwezig te zijn voor de verkiezing sporter van het jaar. Dit gevolgd door een telefoontje van Erik van der Weide sport coordinator nationale team om aanwezig te zijn.

Beste heer Poublon,

Met genoegen wil ik je hierbij uitnodigen aanwezig te zijn op de verkiezing sporter van het jaar 2017. Het programma zal na 20:00 plaatsvinden in Hotel Van der Valk Eindhoven (zaal 040 eerste verdieping).Graag zouden we voor vrijdag van je willen vernemen wie er met je mee zal komen.

Met vriendelijke groet,
Taekwondo Bond Nederlandsportman van het jaarsportman van het jaarAchievement Bob Poublon

Met deze prijs  had ik geen rekening gehouden, aangezien deze altijd uit gaat  van sporters die Europees of wereld kampioen zijn geworden in de taekwondo. Het stijl gebeuren is een van de moeilijkste onderdelen van de taekwondo. Ik ben pas op  mijn zestigste begonnen met nationale Europese en wereld wedstrijden. De stijl training vraagt heel veel discipline,  en  elke dag trainen. Niet alleen de fysieke aspecten moeten worden getraind  maar ook de vormen moet je tot in de puntjes leren beheersen, control hebben over je beweging en het lichaam. Daarnaast moet je vloeiend en  ritmische bewegen Als voorbereiding op de Europese kampioenschappen trainde ik 2 keer per dag  7 dagen per week  Tijdens de Europese kampioenschappen in Griekenland was ik dan ook in topvorm. Mijn doelstelling  was om zeker 3e te worden (mindset) en dat is dan gelukt. Ik denk dan ook dat het deze overwinning en de overwinningen in Nederland  Belgie Duitsland en Oostenrijk hebben bijgedragen voor deze prijsI ik ben zo blij dat ik op mijn 70e  deze geweldige prijs  heb mogen ontvangen van de  Taekwondo Bond Nederland natuurlijk heb ik heel veel hulp gehad van mijn Bonds coach Mieke Tapia  en natuurlijk alle trainers en coaches   iedereen die mij hebben geholpen om  deze geweldige prijs te krijgen ik voel me zeer vereerd