2 keer goud meester Bob

Open Belgie 2017

2 keer goud meester Bob

Open Belgie 2017

De master 4 categorie

Noord-Oost Taekwondo

Poomsae 5 O Jang

Open-Oost Taekwondo

Gaat goed Meester zegt Mattho

2 keer goud meester Bob. Als voorbereiding op de Europese kampioenschappen moest meester Bob ervaring, wedstrijd ritme en routine opdoen. Tijdens de voorbereiding met de Nationale team  moesten er veel puntjes op de i geplaatst worden. Tijdens de voorbereiding ligt het accent leggen op grote beweging, standen duidelijk laten zien, geen extra stapjes maken. Leren om vanuit een ontspanning overgaan met snelheid naar kracht en je beweging vastzetten. Hoge trappen in een vloeiende beweging maken zonder stoppen img_1809Veel werd getraind met gewichtjes en bandjes om kracht, conditie en snelheid  op te bouwen. Veel aandacht aan training op souplesse en lenigheid, Eindeloos de vormen herhalen, verbeteren en eigen maken, vloeiende beweging, ritme, rust, concentratie, focus, ontspanning, aanspanning en focus. Vooral de mentale training is ook een belangrijk onderdeel van je wedstrijd. Thuis spandeer ik een uur of langer aan het mentale voorbereiding. Tenslotte moet je jezelf kunnen zien bewegen tijdens de wedstrijd dit ging gepaard met focus, concentratie, ontspanning om met veel zelfvertrouwen je wedstrijd in te gaan. Het mentale training speelt een belangrijke onderdeel van de wedstrijd. Als je niet voorbereid ben lichamelijk, fysiek en vooral mentaal dan kun jij je wedstrijden nog verliezen. Tijdens de Noord-Oost kampioenschappen moesten de Masters lagere poomsaes lopen dan ze gewend waren. Ook op de lagere vormen moest getraind worden want anders verlies je vorm en ritme. Tijdens de Open Belgie moet je alle hogere vormen kunnen, maar nog belangrijker is om gefocused te zijn op presentatie. Gelukkig heb ik daar veel tijd ingestoken, en heb de eerste plaats kunnen halen. Met de winst van beide wedstrijden had je het gevoel dat je ook bij de Europese kampioenschappen het ook goed kan doen. Alleen moet je daar ook voor trainen en zorgen dat je in vorm blijft en dat je zelfvertrouwen kan behouden.