14e keer NK flag football

pnc.flag football

14e keer NK flag football –  PNC geselecteerd  voor de  13e keer om deel te nemen aan de Nederlandse flag football kampioenschappen 2015 in Amsterdam

pnc-flag football

Varsity team met Robin-Boris-Kasper-Don-Julia en coach Kevon

 

pnc-flag football

All-star varsity team met Don van PNC 4e rechts

pnc-flag football

Junior varsity all-star team met Daniel van PNC

pnc-flag football

De varsity en JV van PNC met coach Bob-Julia-Boris-Kasper-Don-Rosa Said onderaan Younas-Jasper-Daniel-Javagar en Badr

14e keer Ned flag football. Op vrijdag 24 April 2015 is PNC onder leiding van beide coaches Kevon en Bob voor de 14e keer geselecteerd voor het Nederlandse flag football kampioenschap. Beide coaches hebben samen intensieve beide teams zover gebracht dat zij 2e zijn geworden. De coaches hadden een grote opkomst verwacht van nieuwe spelers dit jaar. 2 maanden van te voren hadden zij  clinics verzorgd om nieuwe spelers aan te trekken maar de clinics bleken te vroeg te zijn waardoor nieuwe spelers andere sporten gingen beoefenen. Coach Kevon had al een bestaande groep varsity spelers waarmee hij zijn kennis en oefenstof verder kon verbreiden. Coach Bob had verwacht dat vorig jaar junior varsity spelers weer erbij zouden kunnen zijn voor het nieuwe seizoen. Het bleek dat school net iets belangrijker was. Met 2 overgebleven spelers moesten wij opnieuw een nieuwe team met nieuwe spelers maken. Alle basis principes van American Football moeten opnieuw geleerd worden en dit kost tijd en geduld. De focus elk jaar is om kampioen te worden van Amsterdam, dit betekend dat de training altijd 100% moet zijn. Met hard werken, discipline, toewijding, oefeningen herhalen en verbeteren hebben beide teams in de 4 maanden tijd heel veel progressie gemaakt. Enige is dat beide teams te weinig wedstrijden hadden gedaan om wedstrijd rithme op te doen, maar dit werd gecompenseerd door het sparren tegen het varsity team waardoor ons junior varsity ervaring kreeg in wedstrijden. Tijdens de kampioenschappen heeft ons junior varsity geen punten weggegeven en hield de tegenstanders op 0 punten. In de halve finale hadden spelers toch moeite met  de spinoza school. Former  speler van  PNC coach (Rajif en Kye) speelde met hun team heel gedisciplineerd waardoor PNC moeilijk kon scoren. In een alles of niets poging moesten de spelers voor de eind zone gaan voor de lange pass. In de laatste minuut was het gelukt om de bal te vangen. In de finale ronde kwamen wij een geroutineerd team tegen van OSB die met 2 touchdowns van ons wonnen.

topscore coaches

De spirit of topscore coaches flag football 2015

 

PNC varsity team met een ijzeren discipline wist alle 1e rondes  te winnen en met overtuiging, ook in de halve finales konden zij hun will opleggen aan het 1e team van OSB. Tijdens de finale hebben ze jammer genoeg verloren van Caland die weinig fouten maakte waardoor zij door hun spel terecht kampioen werden van Amsterdam. De eerste en tweede geplaatste school mogen Amsterdam vertegenwoordigen op de Nederlandse kampioenschappen in Amsterdam dit jaar.