Goud Belgian Open 2015

goud belgian open 2015

Goud Belgian Open 2015 – Meester Bob is voor de 2e keer geslaagd om goud te behalen in de Taekwondo bij de Belgian open op 4 April 2015.

goud belgian open 2015

Mstr Bob en zijn Ned selectie leerling Mattho Mandersloot

Het voorbereiding is alles, met dagelijkse trainingen van 2 tot 3 uurtjes per dag 7 dagen per week is Meester Bob er in geslaagd om voor de 2e keer kampioen te worden van Belgie. Het heeft 6 jaar geduurd voordat meester Bob zijn rivaal Franz-Peter Erberich 7e dan te verslaan. Tijdens de jaren lange voorbereidingen is hij ervan bewust dat de basis technieken erg belangrijk zijn, daarna nog de presentatie van de bewegingsvormen zodanig te presenteren dat je daar geen punten mee verliest. Met een blessure opgelopen in de voorgaande wedstrijd en door het vele herhaling en kracht moest hij voorzichtig om gaan met zijn trap technieken om geen grote blessure op te lopen.

goud belgian open

De loting belgian open 2015

goud belgian open 2015

Met de 1 Nederlandse en Duitse meesters in de Master 3 categorie

Met zijn coach/trainer Meester Ad Coffa heeft hij jaren regelmatig all zijn bewegingsvormen moeten verbeteren en slijpen zodat de beweging er uit moeten zien zoals het wordt verwacht bij de jury. In de Master groep is het van essentieel belang dat je een bent met je beweging, dat je rust uitstraalt en op het juiste moment kracht in gaat zetten. Om dit te doen moet je vele jaren bewust trainen en wat je aan het doen bent en een worden met je beweging. Poomsae of  stijl training is een heel moeilijk onderdeel van de Taekwondo. Poomsae training is niet alleen een volgorde van vorm lopen maar veel meer. In de stijl wordt gekeken naar je techniek, kracht, uitstraling, controle, beheersing, vloeiende beweging, rythme, souplesse, conditie en veel meer.