3e NK Am Football PNC

PNC en SGR Asd 2010

3e Plaats Nederlandse kampioenschappen voor Pieter Nieuwland College American Football

Zaterdag 22 Mei is het Pieter Nieuwland College met coach Bob Poublon en Omar 3e geworden bij de Nederlandse kampioenschappen American Football. Na een schitterende 1e plaats bij de Amsterdamse Topscore is het PNC samen met Scholengemeenschap Reigersbos geselecteerd om deel te mogen nemen aan het NK. Bij de Nederlandse kampioenschappen doen alleen de beste 12 middelbare scholen mee uit heel Nederland.

Deze  toernooi vond plaats in Den Haag. De jongens van PNC moesten even wennen aan het hoge niveau met maar 2 ervaren spelers en 4 rookies. Nog met zenuwen in de benen begon PNC met een 12-0 overwinning op de Thorbecke Thunder; Helaas was dit nog niet de wedstrijd waarvan kenmerkend was dat PNC kon domineren. Normaal zonder spanning kan PNC meestal altijd vrij snel scoren bij bal bezit.

 3e Ned Kamp Am Football

In de 2e wedstrijd (tegen SGS) won PNC met 14-6. Opnieuw een lastige wedstrijd waar PNC niet heeft kunnen domineren. Bij de wedstrijd tegen Zandvliet College werd er niet gescoord.

In de 4e wedstrijd speelden wij tegen de Capelle Eagles. De Eagles begonnen al heel snel met scoren. PNC is gewend om te beginnen met een achterstand, maar met een aantal plays en de snelheid van de receivers and runningbacks kon PNC toch makkelijk scoren. De wedstrijd eindigde met 18-6 voor PNC. Om in de halve finales te komen moest er ook nog gewonnen worden van de volgende tegenstander, wat opnieuw het Zandvliet College was.

De laatste wedstrijd speelde PNC tegen Lelystad SGS Stingrays. Lelystad heeft een traditie om goede spelers neer te zetten en een reputatie als het beste team van Nederland. Gelukkig wisten onze jongens hier niets van waardoor wij zonder spanning de wedstrijd konden controleren via de blitz and running plays. Lelystad kwam niet tot scoren en PNC won met 14-0.

In de halve finales kwamen we jongens tegen uit tegen Den Haag. Het leek een team dat geroutineerd was. We vertelden de jongens wel dat iedereen te kloppen is, maar toch slaagde Arcus Knight erin makkelijk te scoren en de wedstrijd te controleren. De score was 14-0 voor Den Haag en dat was heel jammer want door het verlies konden wij niet spelen tegen de SGR Raiders uit Amsterdam waarvan wij juist hadden gewonnen voor de Amsterdamse kampioenschappen. Zij waren namelijk de tegenstanders in de finale. Dus moesten wij spelen voor de 3de of 4de plaats tegen het team waarvan wij gelijk speelden in de 3e ronde. PNC bleef met overtuiging en de wil om te winnen spelen waardoor zij druk konden blijven zetten op het Zandvliet College waardoor ze niet tot scoren kwamen. Door deze overwinning kon PNC de 3e plaats veroveren. SGR uit Amsterdam (De favoriet over het hele toernooi: Zij wisten elke wedstrijd te domineren) werd terecht Kampioen van Nederland. Wij wensen Dany en zijn team het allerbeste op de Europese Kampioenschappen.

SGR Amsterdam

 

Hier de resultaten:

1e plaats: SGR Raiders Amsterdam.
2e plaats: Arcus Knight Den Haag.
3e plaats: PNC Amsterdam.