Vinyasa YOGA

Vinyasa Yoga

Vinyasa Yoga

Vinyasa Yoga  is een dynamische vorm van yoga en is momenteel de meest voorkomende yogastijl. Vinyasa staat ook wel bekend as Flow yoga: je kunt het het beste voor je zien als coordinatie van een flow van bepaalde houdingen op de beweging van de ademhaling . Je flowt als het ware van de ene naar de andere houding in sequence. Ashtanga Vinyasa yoga.

Vinyasa Yoga

De oorsprong: De stijl stamt af van Ashtanga Vinyasa yoga. Het verschil zit hem vaste sets houdingen die Pattabi Jois voor ogen had bij Ashtanga yoga. De benaming komt vanuit het Sanskriet en betekend “op een speciale manier”(vi)  plaatsen (Nyasa). Andere stromingen met veel krachtige yoga houdingen zijn Power en Prana yoga. Ze zijn allen ontstaan van Ashtanga.

Zonnegroeten: Houdingen vanuit de Zonnegroet vormen de basis van Vinyasa, deze worden opeenvolgend achter elkaar herhaald. Daarna volgen losse asana’s om variatie binnen de flow toe te kunnen passen. Het positieve effect op lichaam kan op veel verschillende nieveau worden ervaren. Vinyasa wordt soms benoemd as yoga in aerobic stijl, vanwege de warmte die er binnen het spiermetabolisme ontstaat. Dat is waarom je alles er zo lekker uit kunt zweten tijdens een Vinyasa les: je geeft je lichaam de kans om afvalstoffen af te voeren en huid krijgt een gezonde glans.

Docent: Volgens Farah is Vinyasa flow een dynamische les die beweging en ademhaling synchroniseert in continu stroom van houdingen, om lichaam en geest optimaal met elkaar te verbinden. Het is niet nodig om lenig te zijn om aan deze lessen mee te doen. Uithoudingsvermogen, flexibiliteit, en kracht bouwen we op in deze lessen. Vinyasa flow is geschikt voor iedereen ook voor mensen die aan verdediging sport doen. De les word momenteel 1 keer per week verzorgd door Farah, zij is onder andere ook kickboks, BBB, body pump trainer.

De Yoga les  wordt verzorgd op donderdag avond van 19:30-20:30. Meld je aan bij info@americanfitness.nl of bel of 06 5190 5823 voor meer informatie.