8e keer Kampioen Amsterdam 2016

Asd kamp 2016

8e keer Kampioen Amsterdam 2016. Pieter Nieuwland College is voor 8e keer in 15 jaar Amsterdamse flag football kampioen geworden op 15 April 2016.

Asd kamp 2016

Dream team JV 2016 PNC

Vrijdag 15 april 2016 organiseerde Topscore Amsterdam voor de 16e keer de Amsterdamse flag football kampioenschappen. Topscore is een naschoolse sport organisatie die zich inzet voor kinderen op de lagere en middelbare scholen.Sporten zoals voetbal, basketbal, tennis, streetdance, american football en nog veel meer die kunnen na school tijd worden beoefend.

 

Asd kamp 2016

PNV Junior Varsity 1e 2016 PNC Varsity 2e 2016

Voor Pieter Nieuwland College was dit weer een spannende dag. Samen met coach Bob Omar en Sybren hebben zij zich 6 maanden voorbereid voor dit spannende jaarlijkse school evenement flag football. Met 20 deelnemende Amsterdamse scholen begonnen zij de wedstrijd.In de poule van de junior varsity zaten er 12 scholen die allemaal streden voor de fel begeerde cup.Met vol vertrouwen van spelers en coaches won het junior varsity alle hun voorgaande wedstrijden en kwamen zo in de finale te staan. Ook in de finale heeft de junior varsity team met overtuiging gewonnen van hun tegenstanders SGR.Het is PNC opnieuw gelukt om voor de 8e keer in 15 jaar kampioen van Amsterdam te worden. Daarom mag PNC voor de 15e keer achter elkaar weer mee doen met de Nederlandse kampioenschappen op 18 Juni in Utrecht.

Asd kamp 2016

Topscore flag football coaches 2016

In flag football bij Topscore zijn er 2 groepen van spelers. Het junior varsity team is voor spelers van 12 tot 15 jaar deze groep werd 1e en het Varsity van 16 tot 18 jaar verloor in de laatste minuut door middel van een touchdown door Caland. Anders waren beide teams 1e geworden van Amsterdam. De eerste 2 teams mogen door hun kwalificatie meedoen met de Ned kampioenschappen, die plaats vindt in Utrecht.

Asd kamp 2016 PNC

Play

Flag football is een variant vanTackle football. Bij flag football is het 5 tegen 5 spelers. Bij flag football mag je niet takkelen maar moet je de vlaggetjes eraf trekken. aan de zijkanten van je middel. De spel regels zijn bijna hetzelfde maar het speelveld is kleiner. In de aanval heb je 4 pogingen nodig om over de middenlijn te komen. Als je over de middenlijn kan komen in 4 of minder poging dan krijg je weer 4 pogingen om in de end zone te komen. Mocht het je lukken dan krijg je 6 punten Als het niet lukt dan mag de verdediging ook op de zelfde manier een poging maken om te scoren. Het verdedigende team moet de aanval proberen te verhinderen door middel van het aftrekken van de vlaggetjes. Als dat lukt dan heb je 6 punten. Je hebt tactiek en strategie nodig. Elke speler heeft specifiek een taak die hij of zij moet kunnen uitvoeren.

Al 15 jaar achter  elkaar onder leiding van coach Bob  samen met Omar, Kevon en Sybren flag football bij PNC in deze periode zijn ze maar liefst 8 keer 1e en 7 keer 2e 1 keer Nationaal kampioen en een keer All star kampioen geworden van Nederland.